Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Re: Mikrofon HAMA 46114
Jo to vím že záleží na charakteristikách (kruhová, ledvinová apod), ale já jsem spíše myslel že ten mono lze lépe přizpůsobyt.
Re: Mikrofon HAMA 46114
To miky: O tom, jestli mikrofon zachytává všemožné okolo (viz. tvoje věta - ...sterofonní zachytává všemožné okolo...), nerozhoduje, je-li mono nebo stereo, ale směrová charakteristika mikrofonu. Jistě by zde profesionální zvukaři dokázali napsat rozsáhlé povídání.
To číslo HAMA RMV01 je 46101.
Viz. můj předchozí příspěvek. Jsem velmi spokojen s mono HAMA RMV01. Nevím teď, jaké má číslo 46.... . Je však třeba vyměnit monofonní konektor minijack za stereofonní, jinak bude zvuk pouze v levém kanále záznamu. Nemusí být problém, umí-li tvůj soft pracovat samostatně s levým a pravým kanálem zvuku.
Pročetl jsem si ještě pár diskuzí o mikrofonech také stero-video, kde spíše radí mít monofonní mikrofon. Sterofonní zachytává všemožné okolo. Tak ted nevím jestli nemám koupit spíše monofoní HAMU 46113, nemáte někdo vyzkoušené na kameře mono a stereo mikrofon?
Bohužel, mě tento mikrofon RMZ-14 ve vazbě na canon MV600i zcela zklamal. Po velké spokojenosti s mono RMV01, který je však nesměrový a chytá vše okolo, jsem očekával i od RMZ-14 podobné výsledky plus směrovost. Při přepínači charakteristiky (nebo citlivosti? u mikrofonu nebyl návod) ve střední poloze záznam lehce šumí a zvuk je jakýsi dutý, prázdný, zatlumený, asi i frekvenčně dost oříznutý. Ve druhé poloze už nejde o šum, ale přímo o hukot. Tím tento mikrofon nikomu nerozmlouvám, prodejnost hovoří proti mé zkušenosti. Doporučuji vyzkoušet na přímo na stroji. Jinak souhlas s mildou, oba zmíněné mikrofony je třeba uchytit pružně. Já ten RMV01 zasunuji do gumiček na pásku přes pravou ruku, mám ho tedy na hřbetě pravé ruky (patici jsem oddělal). řešení za 0,-Kč, úplné oddělení od těla kamery, nasměrování kupodivu docela přesné a vzhledově lepší než na kameře. A s výsledkem jsem na úrovni hobbíka-neprofíka, až na tu nesměrovost, opravdu spokojen.
Nevím, jakou máte botičku, ale dejte si pozor, na uchycení. Pokud mezi mikrofon uchytíte natvrdo Přes patici, která je plastová a nemá žádnou tlumící gumu), je možné, že se vám budou v mikrofonu objevovat ruchy jako dotek nehtem těla kamery či cvakání páčky zoomu při rychlém uvolnění. To si ale vyzkošíte sám. Mě se to občas stávalo a stačilo jen přidat do patice gumovou podložku. Jinak jsem s ním spokojen až na malinkou vyjímku - je to směrový mikrofon a občas se ve velkém prostoru stává, že osoby, které jsou vedle vás jsou slyšet jakoby zdálky. Ale jinak za ty prachy spokojenost.
Re: Mikrofon Hama46114
Ano, tento vcelku velmi často prodávaný doplněk máme skladem, jen jsem přesvědčen - nic ve zlém - že taková otázka mohla směřovat spíše do naší firemní nebo mé osobní E-pošty. Myslím, že jde o tak konkrétní dotaz stran konkrétní koupě, že je zcela mimo tuto diskusi amatérských kameramanů, že jo... :-D)