Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: capture miniDV do PC vytvori mi
Mám taky Canon MV 750i a vše probíhá bez problémů. Dokonce jsem nemusel nic instalovat, ani kameru, ani Firewire rozhraní. Windows XP všechno zvládli bez problémů. Avašak nejsem zastáncem DVD ani CD a tak jsem po sestříhání vše opět exportoval na miniDV pásku a dá se říci, že bez ztráty kvality. Opravdu nevím, kde by mohl být problém. Stahoval jsem PS8 a nastavil jsem si plnou kvalitu. Není opravdu problém v tomto? čím jste to stahoval? Jakým softem?
Mam ten stejny problem, ale mam Canon MV750i. Přehraval jsem video v BS Playeru v relativně nové verzi a taky mi ukazoval poloviční rozlišení.
Doinstalujte si DV codec! (není součástí windos!) Pak možná nebude player jednak kecat voloviny a také by video měl dekodovat v plném reálném rozlišení!
1 hodina poctiveho DV PAL videa zabere priblize 13,5 GB kapacity disku, takze to co jste stahl vy (\"pres 12GB\") je v poradku, JE to poctivy DV PAL. Ze se to v MediaPlayeru zobrazuje v polovicnim rozliseni je normalni, znam to uz skoro 10 let, co s videem delam, a neni treba se tim znepokojovat - jde totiz jen o NAHLED videa, jak to ten Microsoft DV kodek zobrazi. Jen si proste zjednodusuje praci, protoze vykresleni mensiho rozliseni na VGA monitoru je rychlejsi a plynulejsi - byt kvalitou horsi a s kostickama. Pokud ten DV-AVI soubor natahnete do jakehokoliv poctiveho strihoveho softu, zjistite, ze ma 720x576 bodu, a ze je tedy v plne kvalite. No ale divim se - ja uz dlouho delam POUZE ve strihovych programech, prehravani a vubec POUZIVANI MediaPlayeru (MP) se vyhybam. Ze MP zobrazoval polovicni rozliseni pred deseti lety na Windows95 s procesorem Pentium 200MHz bylo pochopitelne. Ale jestli to tak dela i dnes na WinXP, tak nevim. Mozna by to slo nekde nastavit.
DVD formát představuje vyšší kompresi než DV, a tím pádem obsazuje méně prostoru na disku . Asi jste podcenil \"nekvalitu\" záznamu z Vaší kamery. (Nevím ovšem, jakou máte.) To se na začátku často stává. Na TV výborné, na PC nic moc. Profi kamery, kterými jsou snímány filmy, zprostředkovávají mnohem kvalitnější zdroj pro následnou kompresi, a proto je i výsledek v DVD (mpeg2) formátu lepší, než výstup z našich spotřebních miniDV kamer ve formátu DV. Nad to tvůrci filmů mají k disposici špičkové kodeky mpeg2. Na PC dobře koukatelná avi produkují až kamery jako Canon MVX3i, Panasonic GS400 a ostatní nad 50.000 korun.
Mám ten samý problé, poraďte prosím. Vždy ani DVD formát mnohem lepší kvality nemá takovou velikost jako to avi, které má 6 min a zabírá mi 1,34 Gb.
Nejspíš máte nastaveno zachytávání do polovičního PALu. Nicméně ta velikost souboru by MěLA opravdu při plném rozlišení být něco přes 12GB/1hod. Možná máte nějak divně nastavený přehravač...