Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Re: Re: MVX250i vs. GS120
-----Divete se- u 3CCD je 3x400.000 monobarevných pixelů a to je defaktoje ekvivalentní 1.2Mpixelů jednočipu, neb ten má stejně jakési trojbody, či spíše trojí barevné filtry! -----Připočtuli, že těch 3x400.000 je i efektivních , máli zpravidla taková kamera optický stabilizátor, používá tedy pro výpočet výsledného obrazu i když nakonec má PAL menší rozlišení (cca oněch 400.000 bodů-jen ale pomyslných pixelů!), celých (efektivních)1.2Mpixelů, kdežto taková 1,2 Mpix. kamera s 1 snímačem a softwarovou(výpočtem výřezu) stabilizacé efektivně např. jen 600.000pix.. čím více pixelů pro výpočet bude použito a tedy čím jemnější bude pro výpočet PALu (cca 400.000bodů) bude tím lépe! Rozlišení PALu tedy vůbec neodpovídá přímo nějakým konkrétním pixelům! Teda ani např. 800.000 kamera se el. stabilizací používá efektivně 400.000pix. což svádí k zjednodušení, že šak to je právě a přímo ten PAL a že je to tedy ideální. Není! A analogový PAL na videovýstupu pro možnost připojení kamery např. přímo k TV stejně počítá z DV souboru v reálném čase až při přehrávání D/A převodník! A DV ani PAL systém neumožnují, narozdíl až od DVD kamer a kodeku MPEG-2, pracovat s vyšším rozlišením! CCD s více pixely má jen ten smysl, aby alespon předloha pro výpočet nebyla již nic moc, když ani PAL není na velkých či kvalitních obrazovkách nic moc! Proto údaj, že kamera umí, narozdíl od PALu (576řádků) dokoce 620 řádků, není možné u DV (miniDV) ale jen u MPEG-2(či MPEG-4!!!) a tedy zatím jen u DVD kamer a HD kamer (oboje v MPEG-2 známého a použitého i na DVD video kompatibilních discích s filmy) Spíš by se mělo uvádět 620pixelů namístořádků, ale starýho psa novým kouskům nenaučíš a tak by to mnozí filmaři klasici co se ani moc nekamarádí s PC nepochopili!...
Re: Re: MVX250i vs. GS120
Myslím, že i když jsou v kvalitě CCD čipů značné rozdíly, hlavní vliv na kvalitu obrazu (tedy především na šum) má velikost čipu. Jestlize jsou v kamere 3 čipy, je to pochopitelne 3x příslušná plocha (tedy spíše ploška), to jen mimochodem. Rozhodně však u videokamery nemá vliv na kvalitu obrazu počet MPx a když tak spíše negativní. Bohatě stačí 450.000 a když už kamera nemá optickou stabilizaci obrazu, tak dejme tomu tech 0.8-1 MPx kvůli elektronické stabilizaci. Proč myslíte, že profi kamery mají jen těch 3 x něco kolem 400.000 Px?
Re: 3Re: MVX250i vs. GS120
Jenom na okraj, často vídám v diskuzích hodnocení optiky podle \"velikosti skla\". Chápu, že větší průměr frontální čočky vzbuzuje pocit větší světelnosti, ale rozhodující je nominální světelnost obj., tedy v současnosti obvykle 1.8 a pokud výrobce vyloženě nelže, je to to jediné, co má vliv na množství světla, které projde na čip.
2Re:MVX250i-vs.GS120
V žádném případě nechceme podceňovat čtenáře, ale tohle by nebylo od věci napsat (volně, poznámky v závorkách PJ) česky: \"Udělal jsem chybu, že jsem koupil JVC GR-D33, pak jsem ji vyměnil za Canon (ekvivalent MVX200) a tak jsem to měl s čím porovnávat. Video z Canonu je o moc-moc lepší, než z JVC. Modely JVC jsou přehnaně (znásilněně?) chváleny na těchto stránkách (camcorderinfo), co se týče videa a slabého světla. Původně jsem koupil JVC GR-D33 a byl jsem extrémně nespokojen s kvalitou videa a zvuku. Tato kamera (Canon MVX2xx) jednoduše JVC \"převálcuje\" ve kvalitě videa při špatném světle...\"
Re: MVX250i vs. GS120
Na strankach camcorderinfo.com jsou na \"low light performance\" vysazeni az prezprilis. Napriklad kamery JVC GR-D93, GR-D72 a GR-D33 chvali za jejich low light performance a 3D noise reduction. Staci se vsak podivat do fora na nazory lidi co kamery opravdu pouzivaji a zjistite jak to vypada v realu... -\"I made the mistake of purchasing the JVC GR-D33, then I exchanged it for the Elura 60, so I have something to compare it to. The Canon\'s video is sooo much better than the JVC video. And the JVC models got rave reviews on this site for overall video and lowlight.\" -\"I originally purchased the JVC GR-D33 and was extremely dissapointed with video and sound quality....This camera(Elura 60) easily outperforms the JVC GR-D33 on lowlight.\"
7Re: MVX250i vs. GS120
Tohle prostě grafika těchhle stránek zatím nezvládá, ale Vy za to nemůžete. Když sem kopnete tak dlouhý odkaz hned do úvodu příspěvku, holt se to roztáhne do aleluja. Tak to překopírovávám do nového příspěvku. Váš text je zde (P.Jelínek): Recenze Canonu: http://www.camcorderinfo.com/content/canon-elura-70-camcorder-review.htm recenze Panasonic GS-120: http://www.camcorderinfo.com/content/panasonic-pv-gs120-camcorder-review... a kvalita obrazu při nízkém osvětlení se nazývá Low Light Performance - kdyby v té tabulce někomu dělalo problém to najít.
Re: Re: 3Re: MVX250i vs. GS120
Mozem to len potvrdit. Na www.camcorderinfo.com, chodim kazdy den a kazdy den je tam nova RECENZIA. Naschval som to napisal velkymi pismenami, lebo to su recenzie ako sa patri... Opisane su tam vsetky vlastnosti kamery, ktore su potom ohodnocovane a na konci je vysledna tabulka so ziskanimi bodmi. Mozem potvrdit, LOW LIGHT PERFORMANCE (obrazove vlastnosti pri nizkom osvetleni), su pri CANONe najmenej ohodnocovane... Niet co dodat, chce to len objektivnu recenziu a nie zameranie sa na jednu vlastnost (napriklad opticku, ergonomicke vlastnosti a p.) a tu potom vychvalovat do nebies po celu recenziu... Tot vsjo!
3Re: MVX250i vs. GS120
A kde byl ten test, rádi si jej přečteme a zhodnotíme. Ne že by to nebylo možné, ale už pohled do obou objektivů a minisklo u GS120 proti výrazně většímu průměru u MVX250i jaksi napovídá, že někam by mohlo procházet více světla (mimochodem). A že by to dokonce stačilo na průměr skla 46mm u MVX3i? Prosím doporučit zdroj, Milane...
Re: Re: MVX250i vs. GS120
Dle testu ma Panasonic GS-120 proti Canonu 250i trochu lepsi obraz pri dobrem osvetleni a o dost lepsi při nízkém osvětlení. Při nízkém osvětlení se vyrovná Canonu X3i.
Re: MVX250i vs. GS120
Osobně a subjektivně: Panasonic má pro mě nepohodlný hledáčkový okulár a až nevyhovující malý ZOOM (popsal jsem i proč) a v lehce slunečné pohodě se mi zdály oba záznamy naprosto srovnatelné. A se do mě klidně pustí skalní odpůrci firmy Canon - já prohlašuji za sebe, že ony mini-CCD-čipy 1/6\" s 3x540.000Px NEMAJÍ lepší výsledky než jeden solidní CCD s 1/4,5\" a 1,33MPx... Jinak už jen pro upřesnění: Canon nemá ostřící prstenec na objektivu. Ale dodávám, že GS120 je za své peníze určitě solidní a odpovídající stroj...