Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Canon MVX460
ak je kamera urcena pre technicky nie celkom zdatneho uzivatela, priklonil by som sa k HDD alebo dokonca DVD kamere. tatko by mohol by sklamany, ze ked nahra video na miniDV kazetu, cesta na DVD moze byt este dlha, komplikovana a zapeklita. DVD kamera (so vsetkymi negativami tohoto fromatu) je skratka idealna pre cloveka co nema zaujem alebo cas o dalsie spracovavanie videa. mam to vyskusane na vlastnom rodicovi (ja mam miniDV a strihom travim hodiny volneho casu).
No ja bych Vam nakonec nejspis doporucil bud tu Sony 46, nebo prisetrit na HC96. Ano, dotykove ovladani pro nastavovani kamer Sony je pri toceni neprakticke, ale na druhou stranu, kolik toho bude Vas otec manualne chtit nastavovat? A automatiku maji Sonaci nejlepsi. Co se tyce obrazu a zvuku - a to je to nejdulezitejsi - uz Sony 46 bude trochu lepsi nez Canon MVX460. Podivejte se na testy levnejsiho modelu 36 zde: http://www.camcorderinfo.com/content/Sony-DCR-HC36-Camcorder-Review.htm a srovnejte s MVX460 http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-Elura-100-Camcorder-Review.htm Srovnejte zvlast obraz pri 60 lux, to je velmi dulezite. Krom toho ma Sony poradny a kvalitnejsi hledacek (vcetne vyssiho rozliseni) a nema tak bzucivy motorek. HC96 je pak obrazove uplne jina liga, 3 palcovy chip dela sve a kvalitou obrazu za slabsich svetelnych podminek jde asi o nejlepsi amaterskou kameru dneska. Jak jsem uz rikal, jista nevyhoda Sonaku je, ze behem nataceni se toho pres dotykovy display moc regulovat neda, ale bezny amatersky tocic stejne nic regulovat nepotrebuje - naopak potrebuje dobrou a spolehlivou automatiku a tu Sony opravdu ma. Ono stejne kdyz tocite neco pohybliveho, nestihate moc regulovat ani na kamere, ktera to umoznuje pohodlneji.... Osobne jsem presvedceny, ze Sony pro Vaseho otce bude lepsi volbou. Uz i HC46. Tady Vam ji ale nedoporuci, mozna i proto, ze Sony obchodnikum letos dost radikalne snizil marze... Mejte se hezky a jeste jednou, dobry vyber!
Tak ona ta kamera ani není tak pro mě jako spíš pro mého otce k padesátinám.Natáčet se bude asi vše,od dovolených po oslavy.Tak nějak jsem vybíral mezi Canonem a Sony,z Canonu mi doporučili MVX460.A Sony jsem vybral HC-46E.Bohužel jsem nikde na tuhle kameru nenašel recenzi.Ještě čekám,jestli něco vyjde v nějakém časopise,pokud se někdo bude zabývat testem miniDV do 18 tisíc.Vloni myslím v nějakém testu vyhrála Sony HC42E.
pro Martina: Podivejte, sel jsem na to mozna krapet ostre. Ono opravdu v dane cenove tride bude ten Canon MVX460 jednou z nejlepsich moznych voleb. Nevim vubec, na co kameru chcete pouzivat a jaky je Vas cenovy limit - pokud budete tocit hlavne venku (=rusne prostredi), i pripadny hlucnejsi motorek Vam vadit nebude. Presto ale nemuzu jeste dodat nasledujici (pro vase dobro ;-): Dnes je v kamerach do asi 70 000 Kc vsechno vicemene kompromis. Jak nedavno spravne psal pan Jelinek, amaterske videokamery jsou cim dal spotrebnejsim zbozim (bohuzel) pro mene a mene narocne uzivatele. Napr.technick uroven zaznamu se za poslednich min.5 let nijak nezlepsila, krom HDV paradoxne i spis naopak (viz. DVD kamery alias MPEG-2). Presto si myslim, ze pres ruzne marketingove blbosti je porad u kamer nejdulezitejsi VYSLEDEK, tj. cisty, verny obraz a kvalitni zvuk. Pro Vas to znamena, ze byste se mel divat po kamerach s vetsim cipem (= maly sum), svetelnym objektivem, dobrym stabilizatorem a s minimalnim ruchem motorku mechaniky v zaznamu zvuku (nejlip resit externim mikrofonem). U VSECH kamer kategorie MVX460 jde o maly cip, ktery bude za zhorsenych svetelnych podminek relativne dost sumet. A me osobne treb sum na zaberech z interieru vadi jeste vic nez treba ovladani tzv.daktylem u Sony HC-96. Prave posledne zminena kamera spolu s Panasonicem GS-500 a castecne Canonem MVX4i jsou k dnesnimu datu na trhu jedine pristroje, ktera pro me dodavaji v amaterske tride prijatelne vysledky. Prosim nechte si na velke TV predvest srovani nektere z techto kamer oproti kategorii malych cipu... Mozna budete prekvapen...a mozna ne, pochopitelne taky zalezi na Vasich narocich, ocekavani a penezence, coz ja nemohu pri nejlepsi vuli posoudit :-). Hlavne nepodlehejte dojmu, ze obraz z prvni kamery, kterou Vam predvedou, je uz dokonaly - urcite srovnavejte! Preji uspesny vyber.
Dobry den. Myslim, ze reagujete zcela neprimerene emotivne a asi nebudete mit uplne pravdu.... Jake "vykriky bez dukazu" prosim? Uvedu to tedy jeste jednou: stiznosti na ostrejsi bzukot motorku v zaznamu (a jako duvod vraceni teto kamery) SE SHODNE objevuje v reakcich lidi ve forech jak na www.amazon.com, www.camcorderinfo.com (canon forum > Elura 100 motor noise - sekce ma dokonce 5 stranek), tak i jinde, jak uvadi kolega Marts. To rozhodne neni zadna nahoda, protoze u jinych kamer tento problem nikdo nezminuje (a uz vubec ne tak durazne). Ovsemze u vetsiny kamer s integr.mikrofony je slyset v zaznamu motorek, ale u MVX460 (nebo-li Elury 100) si jeji byvali majitele stezovali prave na jeho citelne vetsi intenzitu a take charakter, ktery oznacuji kupodivu shodne jako "intolerable high-pitched noise". Vzhledem k takove miniature, jakou MVX460 je, bych se z principu ani moc nedivil, ale to ted ponechme stranou. Na druhou stranu majitele uznavaji, ze obrazova kvalita je na danou kategorii bez diskuze vyborna... stejne jako ovladani, kompaktnost, zpracovani, objektiv, stabilizer.. Ale ten problem s motorkem je myslim presto dost zasadni (z meho pohledu samozrejme - to zduraznuji). Ano, ve Vasi recenzi jste si zadneho prehnaneho zvuku motorku v nahravce nevsiml (ale udelal a prehral jste si vubec nahravku z ticha interieru na TV?), ovsem take je nutne z pohledu clenare vzit v uvahu, ze z prodeje (nejen) teto kamery zijete, ze. Tim nemyslim nic osobniho, verim, ze recenze pisete poctive, ale chci uvest vsechna fakta. Tezko lze ocekavat, ze nekdy napisete "no bzuci to fakt dost, bude Vam to vadit", ze ;-). Amazon.com neni "nekde v Americe", ale je to mj.i na spotrebni elektroniku mnoha lety osvedceny a seriozi internacionalni obchod, kde spousta lidi (vc.me) z Ceska spokojene nakupuje. V tamejsi diskuzi u Elury 100 urcite nereaguji 3 lidi z celkoveho prodaneho mnozstvi teto kamery, ale presne 4 lidi z 10 reagujicich tuto kameru vratili z vyse rozebraneho duvodu. To je 40%. 60% bylo vicemene spokojenych. Myslim si, ze statisticky je to relativne hodnotny udaj a ne ze ne. A take to do jiste miry svedci o celkove spokojenosti praktickych uzivatelu s vyrobkem. Stejne jako u vsech ostatnich kamer. Jakmile na nejaky problem opakovane poukazuje shodne vic lidi (a na ruznych forech), tak mi prosim netvrdte, ze je vse OK. Proc u konkurencnich kamer teto cenove tridy si treba na motorek nikdo v takove mire nestezuje (prestoze v nahravce urcite taky bude trochu slyset)? Ze by internacionalni spiknuti proti znacce Canon? ;-) Na druhou stranu ale je urcite nutne brat v uvahu (a k plusu MVX460), ze u Vas si na ten motorek z 10 podanych kusu nikdo nestezoval... to me samotneho zarazi a prekvapuje,priznavam. Srovnani s GS300 (i HC-96) bylo mineno samozrejme jako referencni. Jisteze cenove jsou obe kamery vyse, ale jen at si u Vas uzivatel pusti jejich nahravky na TV a poslechne si motorek...at vi, ze mozna stoji za to si priplatit. O to mi slo. Ad Canon: Prijimam a rad si beru zbrane :-). Opet totiz nerikate tak uplne vsechno. Za prve, obecne Canon je dnes jasny leader ve fotoaparatech, v kamerach ne. Za druhe, Canon ma urcite spickovou optiku, ale v kategorii +-15000 Kc nejde o zadny highend a vsechny objektivy na kamerach teto tridy jsou vicemene srovnatelne a vicemene stejne kompromisni: A vite to urcite stejne tak dobre jako ja. Podobne jako "leica" objektiv u kompaktnich digifotacku Panasonic neni kresebne shodny s Leicou Summicronem z Leicy R8. Za danou cenu NIKDO zazraky delat nemuze. Nebo mi chcete tvrdit, ze v teto tride poznate na zaznamu kvalitativni rozdil mezi objektivem na MVX460 a konkurencni kamere Sony? Nejsem sice na kamery zdaleka takovy machr jako Vy, ale tomuto opravdu neverim. Jo, a jeste na okraj: Canon nema nejlepsi optiku sveta. Jako syn optika muzu podle dlouhodobych testu fotoobjektivu dolozit, ze uplne nejlepsi jsou Leitz (original) a Zeiss (original). Stejne tak Nikon ma nemale mnozstvi konstrukcne i kresebne lepsich objektivu stejneho ohniska.... Ano, samozrejme Canon patri mezi naprostou spicku, ale neni to urcite tak, ze by tam byl sam, pak dlouho nic a az pak ostatni... To jen pro presnost ;-).
Tak to já už teda fakt nevím co vybrat.Panasonic+JVC zase mají údajně slabší stabilizátory.Každá má nějaké klady a nějaké zápory.
zajimave je ze ackoli se na amazonu vyskytli zakaznici kteri byli nespokojeni s rusenim ve zvuku presto tato kamera ziskala hodnoceni 3.5 z 5, podobne na serveru epinions.com ktery se zabyva vymenou zkusenosti s ruznymi vyrobky ziskala hodnoceni 4 z 5 a i zde se vyskytly pripominky ke svisteni motoru v zaznamu
Kdo a kde Vam ji doporucil? No samozrejme vzdycky hlavne zalezi hlavne na tom, jake mate naroky a na co to chcete.... Ale enormni bzuceni v nahravce bude asi vadit i Vam. A externi mic na 460ku nenasadite - ma sice vstup, ale ne sanky. Podivejte, doporucuji Vam nasledujici: Bezte do prodejny a porovnejte 460ku treba proti Panasonicu GS300 (jedna z nejtissich). Nebo se Sony HC96 (pri slabsim osvetleni - mysleno interiery osvetlene zarovkami apod. - o tridu lepsi obraz)..... Znovu opakuji, sam jsem 460ku puvodne chtel, ale jeji nedostatky jsou pro me osobne velice zavazne. Tak jsem Vam chtel jen predat svou zkusenost, nic vic, nic min. P.S. Na tomto webu vlastnenym primo prodejcem kamer se az prilis protezuje znacka Canon, coz je zasvecenejsim diskuterum znamo... Nenechte se prilis ovlivnit a nazory uzivatelu studujte spis z neutralnejsim obchodu... typicky amazon.com, kde zkusenosti pisou opravdu ruzni lide a ne stale stejna mala skupinka jako zde.
Tady mi ale tu kameru doporučili...
MVX460 bych urcite nekupoval, hlavne kvuli nasledujicimu: Nepouzitelny hledacek a NADPRUMERNY hluk mechaniky, ktery interni mikrofom spolehlive prenese do nahravky. Podivejte se treba na amazon.com, vyhledejte si Elura 100 (= U.S. verze MVX460) a prectete si v diskuzi nazory lidi.... 3 z nich tu kameru z tohoto duvodu vraceli a to uz neni nahoda. Ve foru ma camcorderinfo.com to same....
Nevim na kolik je tento zdroj duveryhodny, ale treba Vam pomuze... http://www.magazine-video.com/tests/