Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Co místo GS 500?
já osobně jsem si HV20 pořídil. Veškerá očekávání i ta negativní se potvrdila a jsem náramně spokojen. Za cenu, za kterou se prodává to je super mašinka. Taky však od ní nečekám styl natáčení a výstup jako u profi kamer za 250tis a výš. Jinak pokud s HV0 točím v režimu 25p, tak samozřejmě cuká obraz. Za tu cenu to jinak nejde, ale s tím se pak dá něco dělat, třeba převést na prokládaný režim. A že např. šumí v šeru? Ano taky šumí, jako každá kamera do ceny 150-250tis .-))). Nevím jakou má kameru nespokojený kameraman, ale já si HV20 nemůžu vynachválit. Pár mušek má,ale o těch jsem zde již psal (jiné vlákno). Výrobcům ten hledáček neodpustím, fakt ne .-)))))
O HV20 od Canonu jsem uvažoval, trochu vyšší cena a hlavně zatím žádné zkušenosti s HDV .... Chtěl bych požádat Jirku, pokud může, a mi sdělí adresu té pardubické firmy. email: mammut@tiscali.cz Díky za vše pánové a hezký den.
Já se také přimlouvám za sdělení Vašich zkušeností, a se mj. posoudí, jak moc velká jste třeba měl očekávání nebo co bylo příčinou Vaší rozčarovanosti; eventuálně čeho se obávat... :-)
Re: Co místo Panasonicu NV-GS 500?
JIRKO, negativní zkušenost se taky cení, mohl byste mi prosím sdělit o jakou kameru šlo a za jakých podmínek vás vlastně zklamala? (pokud to nechcete probírat veřejně tak bych vám byl vděčný za email) marts
Re: Co místo Panasonicu NV-GS 500?
čau,včera si známý přivezl 500vku z nějakého obchodu v Pardubicích.Měli jich víc.Já do ní půjdu asi taky,teda až se mi podaří prodat HDV kameru od jedné nejmenované firmy na které jsem těžce uletěl(naletěl).Na co je HDV,když v menším osvětlení kamera šumí,nebo při pohybu maže,nebo nedokáže pořádně zaostřit?Koupil jsem si softare,HDV kameru a porovnával se starou sony HC 90.Mohu odpřisáhnout, že jsem byl pěkně nasr...Problém není ve formátu HDV,ale připadá mi,že jeden výrobce chtěl asi někde ušetřit.Preferuji HDV,ale po této zkušenosti si ještě chvíli počkám,protože mít doma HDV v kvalitě HI 8 je na ho...
Ale zpět k tématu: ano, souhlas se Zapem, podobným typem jako je HV20 asi neuděláte chybu, protože jak naznačuji výš, obdržíte nástavbu v podobě HDV-formátu a budete přitom mít k dispozici kdykoli možnost vytáhnout "normální" video ven z videokamery jak do DVD-rekordéru (osobně vyzkoušeno), tak i pro "normální" editaci a distribuci příbzným a známým... :-)
Jejda, čtu to po sobě znovu a musím doplnit: naše firma dluží Zapovi, to jen abych nemazal původní příspěvek a upřesnil to.
Tak přece, "číslo Zapo" žije...! Sakra, omlouvám se za tenhle výlev, ale já už se bál, že se na veškerou www-debatu vyprdl a že se budu muset doporučenými dopisy domáhat doplacení (velmi malých :-D) dluhů. A raději se nebudu ptát, kde sehnal tento KameroOficír HV20ku, bo ode mě (nás) to asi nebylo. :-(
Nemusíte točit v HDV, když máte HDV kameru - umí i klasické miniDV (tedy 720x576). Rozdíl je ale v kvalitě objektivu a snímacího čipu. To, co je nutností pro HDV je komfortem pro miniDV. Koupí např. HV20 neuděláte chybu - optika i snímací čip vám GS500 nahradí. (mám teď obě vedle sebe a snad se i k porovnání dostanu). Na první pohled ale např. za nízkého osvětlení se mi zdá HV20 lepší.
Díky za radu, ale do HDV se mi zatím moc nechce (musel bych udělat pořádný upgrade svého PC, potom mám doma klasický DVD player a asi 12 let starou TV OTF ...). Slovensko je jak se zdá taky vyprodané, ještě zkouším štěstí v Polsku, ale jak to tak vypadá, budu muset hodně, hodně slevit ze svých požadavků a zakoupit si "320" nebo počkat, jestli se Panasonic nevzpamatuje a nedodá na trh nějakou inovaci pětistovky.
Kontrujíc formulaci myslím, že jste přišel tak 10 minut po oné pověstné hodině: měli jsme poslední náhodný kousek zhruba před měsícem a už v té době šlo spíš o zázrak. Adekvátní asi nebude v kategorii mini-DV momentálně nic, zřejmě si budete muset vybrat - to pokud s čtvrtpalcovou páskou jako médiem k nahrávání - něco, co bude mít kromě mini-DV onu nástavbu v podobě HDV. Dodržení podmínek "vše jako GS500" ale stejně nebude nožné, mj. například co se její někdejší ceny týká... :-)