Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: MVX4i-HC96-GS300
P. Jelínek: Máte pravdu, taky točím s dlaňovkou a je fakt, že ji vezmu téměř všude. Chtěl jsem říci, že kvalita vybraných tří kamer asi bude na dobré úrovni, jen ten Canon trochu vybočuje svoji cenou, by to není o moc. Záleží, co člověk očekává, pokud je velikost rozhodující, pak není co řešit.
Jsem majitelem NV GS300 a nemám nejmenší důvod si na toto "bylelně oplastované" těleso naříkat. Obraz při snímání ze stativu v manuálním režimu je velice pěkný. Automat rovněž. Stabilizátor se snaží. Barva je navzdory zdejším diskusím až nečekaně věrná. Poučen tímto webem jsem hledal hukot, bzukot a jekot v záznamu zvuku. Našel jsem ho. Ale to už nebylo kam zesilovat TV . . . Baterka to nevzdá ani po hodině dřiny. Jen čočky bych čenžnul s Canonem. Kreslí dobře, jen by si mohl odpustit mírný soudek. Ale není to za ty peníze chyba. Akorát asi zaměnily krytky in/out s nějakým hódně laciným MP3 playerem. Recenze pana Jelínka je naprosto přesná a doporučení taky.
Jestli nekdo ma zkusenosti s těmi to kamerami,tak jak jsou dobre vseru, a jak maji dobre stabilizatory obrazu?
to Smetak:Ak sa pozrete na cenik tieto firmy, uvidite, ze cena bude pre vas prijatelna aj s balickom. Doporucujem kupit, je to moderne delo dosial neprekonane.
Pamětník (nedávných) cen analogových kamer se ptá: v čem spatřuje Marthy přestřelenou cenu a u jaké kamery? Kategorie "dlaňovek" (držení na výšku) dnes překvapivě vymírá a MVX4i je jedna z posledních (?) mašinek tohoto ranku, v níž najde zalíbení (skoro) každý fajnšmekr. A už jsem to psal na více místech: malou videokameru může mít uživatel FURT u sebe a tak natočí mnohem víc, než s velkou... :-)
Mne to prijde dost prestrelena cena, podle me Canon sazi na to, ze to je jedna z mala 4mpx kamer (mozna jedina?). Ale spatna urcite nebude.
chtel by kameru asi canon do 26.000.-Kc, da se za ty prachy sehnat Canonka MVX4i? Je to sice 1CCD ale bude podle vas asi nejlepsi. Cena je ale dost na hranici moznosti. Koupit?
V šeru není dobrý žádný jednočip, ale ani malé tříčipy. Já osobně malé tříčipy nepovažuji za lepší než velký jednočip. Vyjde to nastejno. Barevně bude podáním věrnější předloze Sony a Canon.
Dobre,ale me by treba zajjimalo jak je to s tema čipama. Jsou tri male cipi lepsi nez jeden velky?A taky jak je ktera kamera dobra v šeru!?
Jak psal pan Jelínek - tady už je to jen na Vás. Musíte si zajít někam, kde si můžete stroje vyzkoušet a rozhodnout se pouze podle vlastních sympatií. Já mám rád Canon, tak bych ho i přes jisté výhrady také volil, ale Vám se třeba zrovna bude líbit Panasonic a třetímu třeba nebude vadit soňácký daktyl. Ani jeden neudělá obecně chybu - kamery jsou v podstatě +/- srovnatelné. Takže podstupte tu námahu a zajeďte třeba do Brna k "Jelínkům" - jinak budete váhat až do vyprodání zásob (;-)).
Nezapomenu,ale porad nevim kterou tak radte!
... a nezapomeňte na kvalitní externí mikrofon (mikrofony).
paklize bude umisten na stativu tak to bude urcite bez trhani :-)
Tak ted zrovna tihnu k tomu Canonu,ale na nejakych strankach kdosi napsal ze je to spis fotak,ze ma o moc horsi svetelnost nez treba HC96E,a ze viditelne chybi stabilizator obrazu!Takze co je na tom pravdy?Myslite ze by treba ten canon dokazal nahrat hudebni koncert bez sumu obrazu nebo trhani?
Zdravím. Vaše dilema je o vcelku často zvažované trojici dnešních mini-DV, čímž odsouhlasuji (jen za sebe) dobrou volbu nahrávacího systému. Jednoduše si projděte naše i další recenze, osahejte si mašinky a vyberte podle sebe: tady už Vám málokdo poradí, protože kromě speciálních prodejců (a současně recenzentů) bude každý názor o (obvykle) subjektivní náchylnosti ke konkrétní značce... :-D)