Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: 1394 & Sony TRV345
Rozdil mezi 6-ti a 4-pinovym FireWire konektorem je pouze v tom, ze ten 6-pinovy obsahuje i napajeni +12V, a notebooky to z duvodu setreni baterie moc nepodporuji - proto maji vetsinou pouze ten maly 4-pinovy konektor, jako je na kamere. Na stolnim PC je naopak velmi vhodny ten velky 6-pinovy konektor, protoze se z nej muze napajet treba externi FireWire harddisk a pod. Jinak data behaji pres oba typy konektoru a FireWire kabely stejna (at uz v provedeni 4-4, 6-6, nebo 6-4). Zadny specialni "Sony FireWire" kabel neexistuje, s temito kabely musi fungovat jakakoliv kamera (vcetne Sony :-)
Detekce kamery v půjčeném stolním PC (s XP) a kabelem FW 6/4 proběhla OK, kamerou to tedy nebylo. Jěště to může být kabílkem 4/4 ve spojení s noasem, ale na to už nemám sílu a chu. Odpoledne jdu tedy koupit FW kartu, nakonec asi zůstanu u "osvědčené" starší karty KW KW-582V2 (s TI chipsetem) s IEEE1394a, i když jsem uvažoval o KW-1314-1394 s IEEE1394a+1394b (32/64bit) Díky všem za rady, btw pro klid duše doufám že propojovací FW kablík 4/4 pro SONY kamery je doopravdy 1:1, tedy přímý kabel.
Máte i-Link (DVout, FireWire nebo jak všelijak to SONY popisuje...) aktivováno vmenu kamery?!!! Není to tam někde? neznám konkrétně váš typ a jestli to má takovou volbu (v PLAY modu je jiné menu než v REC modu!), ale pro jistotu to připomínám.
Niekedy pred dvoma rokmi sa mi "z ničoho nič" rozhádal W98 s kartou Canopus, stratil som more času pri obnovovaní strateních videí... Riešením bol prechod na W2T, doplatila na to karta, ktorú už radšej nepoužívam (aj keď za to nemôže...). Moja rada - skús kameru detekova na inom PC s iným W, podža výsledku máš nádej zisti, kde je chyba.
hmm, vyzera ze si skusal vsetko mozne. vyzera to ze tvoje windows sa nekamaratia s kartou alebo s mat. doskou (mas nejaku neznackovu?). reinstalacia win nepomoze. skus updatovat bios (ak je to mozne). pripadne skus zohnat (pozicat) inu FW kartu. vela stastia :)
díky za info, včera jsem ze systému vyházel téměř vše z IEEE1394, tedy i síovku IEEE1394 kromě samotného řadiče IEEE1394 Bus Host controller OHCI (TI) a XP si stejně s autodetekcí kamery neporadili. Až pak následovala instalace trochu jiné "obecné kamery 1394" kterou jsem našel zde. http://www.cs.cmu.edu/~iwan/1394/index.html a zkoušel jsem ji "natlačit". Při pročítávaní diskuzi kolem PCI karet IEEE1394 že s obdobným problémem má potíže více lidí, proto před její koupí takhle sonduju ...
mam pomerne novy NB (asus m6A) a tiez v biose nie je nic o FW. takze to je asi normalne. odporucam odinstalovat so systemu vsetko, co ma nieco spolocne s FW a nasledne restartovat Win. a dufat, ze on si vsetko najde a korektne sam nainstaluje. vacsinou sa neoplati rucne nieco nasilu vnucovat windowsom. v kazdom pripade, ziadny soft ani driver nie je na FW potrebny (vyskusane na stolnom PC).
Re: 1394 & Sony DCR TRV-345
díky za promptní odpověď: 1) autodetekci kamery jsem v XP očekával, proto ty dodatečné ovladače. 2) taky mně hned napadl BIOS, proto jsem to psal - možná bude taky starej BIOS. Jinak řadič IEEE1394 Bus Host controller je v XP doopravdy OHCI (TI) a vypadá OK =>bez konfliktů. Bohužel nemám jiné IEEE zařízení abych otestoval kablík a řadič. 3)Díky za typ na Kouwella 582 jdu hledat ...
Re: 1394 & Sony DCR TRV-345
(1) Kamera se musi ve WinXP pres FireWire nadetekovat i bez rucni instalace nejakych ovladacu. Chapu ze kdyz se toto nestalo, zkousel jste vsechno mozne, a ted je to podle me uz dost zblbnute temi naslednymi rucnimi instalacemi "vseho mozneho". (2) Prvni co me napadlo je, ze v BIOSu neni zapnuty FireWire radic, ale pisete ze v BIOSu o FW nic neni... fakt divny BIOS. Tak se podivejte do Spravce zarizeni, jestli tam vubec je korektne nainstalovany OHCI FireWire radic. Tedy ne nejaka DV kamera nebo DV zarizeni a pod, ale opravdu IEEE1394 Bus Host controller (bez otazniku a vykricniku). (3) Ve stolnim PC mam velmi dobre odzkouseny FireWire radic Kouwell KW-582-V2, ktery ma taky spolehlivy cipset Texas Instruments.
Add: 1394 & Sony DCR TRV-345
Má cenu ohlížet se i po kartě s FireWire800 (1394b), spíš do budoucna, nebo radši zůstat u FireWire 400 (1394a-2000)?