Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Everio GZ-MG 155
Hmmm. Tak to klobouk dolů. To mě vůbec nenapadlo. To je rada k nezaplacení. Děkuji mockrát. A je po problému. Fakt to funguje. Jen trochu přemýšlet a znát schopnosti Windows.
No tak teď můžeme jen doufat,že pinnacle uvolní nějaký opravný patch kvůli podpoře HDD kamer. Moje JVC s pinnacle 12 vůbec nakamarádí,tudíž ho nepoužívám. Desítka je v pohodě,bez problémů.
Mě Studio 12 přehazuje záběry z Canonu HV30 také. Ne všechny, ale vezme nějaký záběr a hodí ho asi na konec.
Pro ty z vás, kdo by náááhodou nevěděli, co znamená navigační zkratka GPS: Autorem je velikán Jára Cimrman, vynálezce balonové vzduchoplavby. Při cestě nad Slovenskem ho vítr zahnal do neznámých končin. Když mistr vystupoval z koše, pronesl památnou větu: Gdě Preboha Som? (GPS).
Mildo, když už máš čas na mobil, doporučuji mnóóóhem lepší vychytávku: Proč necvaknout nějakou fotku? Kvalitní fotky se hodí jako inserty na díry po švenkách (nebo švencích?) a v EXIF máš všechny info o datu, čase, dokonce i GPS.
A to ještě ve finále moje oblíbené pinnacle studio 12 neumí z tohoto typu kamery(JVC GZ-MG 155) seřadit soubory v tom pořadí v jakém jsem je natočil. Taky docela chyba od vývojářů Pinnacle. Nevíte Pánové tom nic? PS 10.8 to řadí bez problému. Docela z nostalgie vzpomínám na mou předchozí analog. kameru Panasonic Z 10. Takové problémy jsem neřešil,spojil s VHS a záznam byl přesně podle mých představ,až teda na kvalitu záznamu a gigantické rozměry kamery. V jednoduchosti je síla holt.
Jo, to je dobrá selská rozum, taky to občas dělám, třeba na dovolené i včetně nějakého upřesnění místa, kde se zrovna nacházím apod. Ale nedokážu si představit, že na svatbě těsně před slibem novomanželů si do mikráku řeknu je právě 11 hodin 25 minut. To by mě asi hnali sv...kým krokem. Ale řešení to je použitelné. Teď u miniDV v softu si řeknu, aha potřebuji vědět čas, udělám střih scény a hned vím, kolik tenkrát bylo hodin. Vadí mi, že z toho mpegu to musím namluvit a pak dopočítat - ale jen zhruba. možná by bylo jednodušší při každém zapnutí kamery šoupnout před objektiv mobil nebo hodinky - ty jo, to je dobrej nápad. I když hodinky nenosím tak mobil mám vždycky u sebe. A šup tam s ním.
Já na to jdu selským rozumem: Prostě si na začátek záznamu hubou namluvím datum a číslo pásku.
ted me napadlo, ze by spravce mohl udelat sekci uzitecnych programu ke stazeni - myslim, ze DVDate by tam uricite patril a ostatni by urcite prispeli dalsimi dobrymi utilitkami + odkazy na navody ke strihu video v ruznych softech. Zvysilo by to navstevnost a snad i prodeje :)
chapu tve rozpaky, taky bych cekal, ze editacni soft to bude umet zobrazit. Dobra zprava je, ze to neumi zadny z me znamych - pinacle, ap,vegas (nic nepotesi vic ja nestesti druheho :). Na druhou stranu, pokud clovek fakt video upravuje a striha dospeje pozdeji k nazoru, ze to do videa fakt nepatri, nicmene moznost si tuto informaci zobrazit bych u editacnich softwaru ocekaval. No ale k veci. Jsou na to nastroje jak datum a cas precist. Ja pouzivam DVDate (free, zadna instalace, jednoduche jak facka). Akorat je to trosku pres ruku, ale jde to. Tady je odkaz http://paul.glagla.free.fr/dvdate_en.htm
S datem pořízení záběru mám také problém. Když jsem točil DV tak tam bylo spolu s časem součástí každého záběru. Přešel jsem na HDV (HV30) a datum i čas jsou pryč. Když zpracovávám zájezd, na kterém jsem byl před půl rokem, tak už si nevzpomenu kde končí jeden den a kde začíná další. Mpeg je jaksi bez data nebo ho snad neumím najít?
To je jasný a jsem na to stejně. Taky chci mít informaci o datu případně i čase nahrávky. Prostě to řešim běžným titulkem. Tak jako když koukáte na jakýkoli dokument v televizi, titulek na začátku záběru nebo celé části a vše je jasný a dál už nemusí nějaké info například v rohu televize rušit.
Tak dobře. Nechám si to vysvětlit. Asi jsem zvyklej ještě na starou dobrou analog kameru,tam nebylo co řešit. Info o datu a čase jsem si přidal do záznamu rovnou při pořizování záběru,nebo když jsem si zrovna vzpoměl a takové starosti jsem neměl. Prostě informace o pořízení záběru je pro mě dost důležitá. Abych pak po deseti letech nemusel odhadovat,kdy to asi tak mohlo bejt točený.Ale asi jde o zvyk a to už tu kameru vlasním skoro 2 roky a stále to řeším. Uvidíme.
Já tedy nevím co je zdlouhavého na přidání titulku v Pinnaclu, potažmo v jiném střihovém softu. Mimochodem datum běžně nedostanete z žádné digitální kamery. Prostě není součástí obrazové informace. A TO JE DOBřE.