INSTAX se těší vzrůstající oblibě především NADŠENÉHO MLÁDÍ. Vůči ekonomické logice to není úplně pochopitelné, ale mrkněme na téma podrobněji...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: canon XH A1SE, sony FX1000E neb
for mario.x .. no nejprve je důležitá fin. částka.. kolik chceš investovat. Pak co chceš točit, respk. jakým stylem, od toho se odvíjí zda miniDV kazetku či karty. Značka je jasná Canon, Sony, Panasonic, JVC. Záleží i jak chce velkou kameru. Na pindy Edy se neohlížej, on kopíruje neustále do každého vlákna něco o ignorování norem, což je blbost a cpe do každého vlákna něco o foácích místo kamery.. prostě exot k pohledání. Pokud budeš kupovat na zahr. trhu (USA apd.) tak se ti výběr docela úží, protože bude problém sehnat evropskou kameru. A ještě nezapomeň, že tam mají 110V, oproti našim 230V. Dá seto řešit kovertorem za 100Kč, ale člověk s tím musí počítat. Já jsme se nedávno poohlížel taky po nové kameře na USA trhu a docela slušně vypadala JVC GY HM-100. UM9 obě normy PAL/NTSC, je na karty a velikostně je tak akorát, ani malá ani velká,cen na USA trhu kolem 60tis. Má taky své mouchy, ale jako představitelka kamer na karty je slušná. pokud zvažuješ kameru na miniDV kazetky, tak Canon XH A1S je velice rozšířená, kvalitní a léty ověřená. Bohužel tady přichází největší dilema, karta vrs. kazetka. Proto jsem se ptal co budeš točit a jak. Pokud budeš v řetězci, kde se hlavně zpracovává záznam z miniDV kazetek (kamarádi, známí, partneři, zákazníci atd.), chceš záznam dobře archivovat na mnoho let, tak vol kazetku. Pokud budeš točit hlavně pro sebe, archivaci preferuješ na HDD, asi budeš dělat menší projekty atd. zvol kartu.
Re: A1s-FX1000-HMC151
Mario.x - v instrukci zadávání příspěvku do diskuse je JASNě napsáno, že titulek má mít "max. 35 znaků", takže proto tam nepůjde nacpat holt víc. Edo: pečlivě prostudovaný příspěvek vychází jako obvykle na 92,7 písmen naprosto MIMO téma, k němuž se případná reakce měla vztahovat, je mi z toho zle :(
v nadpisu mela byt jeste panasonic AG-HMC152 AVCHD Camcorder PAL Nebo Panasonic AG-HMC151 AVCHD Camcorder PAL/NTSC switchable
No, zatímco na SDHC co vím, ukládaj např. Canon fotoaparáty s FullHD Videem scanovaném nativně(!) a progresivně(!!!) s dat tokem až 45Mbit/s(!), miniDV je limitováno 25Mb/s!... :-( -------------------------------------- I proto většina i profi kamer scanuje nativně jen 1440x1080i tedy přesnějí 1440x(2x540/s) px... a tedy ukládá video (HDV zásadně jen a pouze 16:9 poměrem stran) bohužel zase anamorfně do této matice 1440x1080px o poměru px 4:3 a pouze s údajem o AR v hlavičce soboru jak jej má až player natáhnout přepočtem, tedy interpolací až při přehrávání... :-( Nebo video kamery pouze přepočtem interpolují na Full (1920x1080i) na výstupu, ale rozhodně na vstupu - z CCD se nescanuje plný FullHD obraz! Prostě fligna... :-( -------------------------------------------- PAL nebo NTSC má smysl jen u analogových AV výstupů kamery, v DIGItálu natož v HDV nemá taková terminologie logiku a ni smysl! V DIGItálním světě je prostě jen rozlišení a fps! žádny PAL nebo NTFS!... Ideálně pak absolutní poměr stran nejen rozměrem ale i poměrem stran v px!!! Tedy absolutní rozlišení a né relativní .... A bez kompromisního prokládání!... (pak ale nejlépe 50 nebo 60fps!!!) ----------------------- Zatím na SDHC karty je z kamer opět nejpokrokovější JVC, pominuli u Canonu fotáky a malé pidiručky bez hledáčku... Nevím co budete točit za kratší videa, ale vyzkoušejte, jdeli vám o kvalitu a rychlost práce s videem, i sice fotoaparát Canon 7D, ale to je prostě mazec! Snímač má velkej 1"!!!!!!! Již malej Canon SX1 má obraz (1920x1080p nativně(!) 30fps) , že jsem si sedl na prdel a to jsem už nějaký to origoš videjko i z drahých HDV profi kamer viděl! A to má "jen" 1/2 snímač, ale která kamera má větší?! ------------------------------- ted mě kolegové napadnou, že zas prudím s fotáky a že se blbějc držej! (krom na stativu) :-( Ale já to dávám jen jako alternativu s velmi dobrým obrazem a pro rychlou práci díky SDHC mediím , což bylo v dotazu preferovaný! :-)