INSTAX se těší vzrůstající oblibě především NADŠENÉHO MLÁDÍ. Vůči ekonomické logice to není úplně pochopitelné, ale mrkněme na téma podrobněji...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Sony HDR-FX 1000
Tu sú testy na:Sony FX1,Canon XH A1,Sony FX1000 - http://www.camcorder-test.com/camcorder.html
To že na ní nejdou připojit porty s mic vám nevadí?? neumí na rozdíl od FX1 přepnout mic vstup na linku...
POZOR!!!! Právě jsem koupil Sony FX1000 a hned vracím. Použitelnost pouze na dovču jako rozmar milionáře. Sony udělalo naschválek a na rozdíl od FX1 není možnost v menu přepnout audio ext.vstup z mic na linku.. Takže s porty např. Sennheiser nahrajete jen přebuzený paskvil... Jinými slovy pro studia a prof.použití nevhodná... Nepochopitelný zákeřný tah od Sony!!! Jinak obrazově dobrý až na to že v pohybu dost maže...
Kamery se CCD ne (mají jiné vady, ale ne tak zásadní), u CMOS kamer (řekněme kolem 100k, které si kupují lidé pro komerční používání - podnikání) ti neodpovím, je dobré každý typ kamery vždy otestovat. Technologie se rychle vyvíjejí a rozdíly tak mohou být významné (jde o konstrukční chybu stahování dat z čipu, takže konstrukčními změnami ji lze jistě i vyřešit). Univerzální odpověď neexistuje, míra "obrazové deformace" ale u této kamery dle mého neodpovídá už jejímu účelu (komerčnímu využívání). Jiné kamery jsem netestoval, nejsem žádná "instituce" .-) .
A ostatne Sony kamery taky problem nemaju?
odkaz na popis rolling shutter s ukázkami (vymaž mezery) - http://dvxuser.com/jason/CMOS-CCD/
Je to dobrá kamera, bohužel při rychlém pohybu objektů na scéně (s výraznou vertikální linií) se výrazně projevuje rolling shutter. Tetsoval jsem ji minulý týden, jinak bez výhrad (nemá XLR konektory na audio). Je i příjemně lehká (např. proti mé Xh-A1 .-) ), tlapky ji dlouho udrží.